بر اساس گزارش تلگراف، این پروژه به کاربران اسمارتفونها امکان خواهد داد تا دادههای علمی را همزمان با انجام یک بازی، مورد بررسی قرار دهند. اولین قدم در این پروژه مشارکت 40 برنامهریز رایانهای، برنامه نویس بازی، طراح گرافیک و دیگر متخصصان در گردهمایی به نام GameJam است تا با کمک آنها دادههای ژنتیکی برای دانشمند شهروندان آینده به یک بازی تبدیل شوند.
به گفته کارلوس کالداس در مرکز مطالعات سرطان موسسه کمبریج، دانشمندان در زمینه درک دلایل ژنتیکی ابتلا به سرطان پیشرفتهای زیادی داشتهاند، اما دلیل اینکه چرا برخی از داروها موثرند و برخی نه در میان دادههایی پنهان شدهاند که باید توسط انسان تجزیه و تحلیل شوند، و چنین کاری به سالها زمان نیاز خواهد داشت.
اما به گفته کالداس با استفاده از انرژی و توان شهروند دانشمندان میتوان فرایند کشف شیوههای جدید تشخیص و درمان سرطان را سرعت بیشتری بخشید. پس از برگزاری GameJam، مراحل ساخت بازی رایانهای آغاز شده و قرار است این بازی در اواسط سال 2013 وارد بازار شود.
دانشمندان به سختی در تلاش برای کشف و شناسایی جهشهای ژنتیکی هستند که عامل ابتلا به سرطان به حساب میآیند تا به این شکل بتوانند به شیوههای جدید تشخیص و درمان بیماران به شیوهای متمرکزتر دست پیدا کنند. انجام این مطالعات حجم گستردهای از دادههای علمی را تولید میکند که نیازمند تجزیه و تحلیل هستند و با اینکه پیشرفت در تکنولوژی به معنای بالا رفتن سرعت تجزیه و تحلیل است، بیشترین بخش این دادهها باید به واسطه انسان و نه دستگاهها بررسی شوند، زیرا چشم انسان از قدرت تشخیص کوچکترین جزئیات نیز برخوردار است درحالی که دستگاه ةای طراحی شده برای تجزیه دادهها چنین قدرتی ندارند.
به این شکل با قدرت جمعی صدها هزار انسان در سرتاسر زمین میتوان به دانشمندان کمک کرد تا این حجم وسیع دادهها را با سرعتی بالاتر بررسی کنند. فیلیپ سو مدیر دفتر لندن فیسبوک می گوید شرکت فیس بوک معتقد است بهترین راه برای حل این مشکل گرد هم آوردن افراد هوشمند برای هک کردن راهحلی جدید است،هک کردن به همان اندازه که در مهندسی نرمافزار مجاز است،در علوم زیستی نیز مجاز به حساب میآید.